Руският президент Владимир Путин допусна много стратегически грешки във войната срещу Украйна. Една

...
Руският президент Владимир Путин допусна много стратегически грешки във войната срещу Украйна. Една
Коментари Харесай

Британски шпионин: Путин допусна грешки в Украйна заради липсата на контрол над решенията си

Руският президент Владимир Путин позволи много стратегически неточности във войната срещу Украйна. Една причина за това е неналичието на задоволително надзор над решенията му.

Това счита ръководителят на английската шпионска организация GCHQ Джереми Флеминг.

" Далеч от неизбежната съветска военна победа, която шурти от тяхната пропагандна машина, ясно е, че смелите дейности на Украйна на бойното поле и в киберпространството обръщат прилива ", ще каже довечера Флеминг в тирада съгласно документ, представен от " Гардиън ".

Очаква се шпионинът да каже, че " поради минималната вътрешна опозиция ", която Путин среща при вземането на решения, те постоянно се оказват " неправилни ". Според Флеминг съветският държавен глава се е заел със " тактика с високи залози, която води до стратегически неточности в преценката ".

В понеделник Москва провежда солиден обстрел против Киев и други огромни украински градове, убивайки минимум 19 души. По думите на Путин това бе отговор на взривяването на Кримския мост.

Западни спецслужби от дълго време сочат, че Путин упражнява пряк надзор над войските в продължаващата към този момент седем месеца война. Миналият месец американски чиновници споделиха, че се счита, че президентът е отхвърлил настояването на своите генерали да се отдръпна от град Херсон на запад от река Днепър.

Но макар че чиновници на разузнаването считат, че в Кремъл нараства безпокойството от развиването на войната, позицията на Путин остава мощна. Дори и той да бъде ненадейно заменен, не е несъмнено, че това ще докара до забележителна смяна в съветската тактика.

Според шефа на GCHQ съветските сили са изтощени поради продължаващата инвазия и неотдавнашната готовност демонстрира признаци на обезсърчение.

" Ние знаем - и съветските командири на място знаят, че техните ресурси и муниции са на привършване ", счита Флеминг.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР